Website allesoversterrenkunde.nl vernieuwd

Website allesoversterrenkunde.nl vernieuwd
Vandaag is de totaal vernieuwde versie van de populaire website www.allesoversterrenkunde.nl online. De site, onder eindredactie van wetenschapsjournalist Govert Schilling, is veel overzichtelijker en completer geworden en de vormgeving is ingrijpend veranderd. De eerste versie van allesoversterrenkunde.nl werd in het najaar van 2003 gelanceerd. Inmiddels trekt de site ongeveer vierduizend unieke bezoekers per dag. Ontwerp en programmering zijn verzorgd door Lex Thoonen.

Allesoversterrenkunde.nl biedt nieuwsberichten en achtergrondartikelen over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. De site geeft ook een overzicht van wat er aan de sterrenhemel zichtbaar is, inclusief opkomst- en ondergangstijdstippen van zon en maan, toegesneden op de locatie van de bezoeker. Daarnaast is er informatie te vinden over publieksactiviteiten en nieuw verschenen boeken, en kunnen bezoekers vragen stellen die door een team van beroepsastronomen worden beantwoord. Ook bestaat de mogelijkheid om je te abonneren op een gratis nieuwsbrief.

Voor de nieuwsberichten op allesoversterrenkunde.nl werkt Schilling nauw samen met collega-wetenschapsjournalist Eddy Echternach. Echternach is de beheerder van de website www.astronieuws.nl, die eveneens in een nieuw jasje is gestoken. Ook wordt samengewerkt met www.astronomie.nl, de website van de Nederlandse Onderzoekschool Voor Astronomie (NOVA).


allesoversterrenkunde.nl
astronieuws.nl