Sterrengids 2012 en Jaarboek Sterrenkunde 2012 verschenen

Jaarboek sterrenkunde 2012
Jaarboek sterrenkunde 2012
De amateursterrenkundige die wil waarnemen vindt veel kijktips in de Sterrengids 2012 en het Jaarboek Sterrenkunde 2012, twee uitgaven over verschijnselen die het komende jaar aan de sterrenhemel vanuit Nederland en België te zien zijn. Het Jaarboek Sterrenkunde beschrijft alleen hemelverschijnselen die met het blote oog of met een kleine verrekijker kunnen worden waargenomen. In de Sterrengids staan ook hemelverschijnselen waarvoor een telescoop nodig is om ze te zien.


De Sterrengids 2012, samengesteld door Erwin van Ballegoij en Jean Meeus, is de 74ste editie op rij sinds het eerste verschijnen in 1938. Het boek is uitgegeven door Stichting De Koepel in opdracht van de KNVWS. Het eerste deel van de Sterrengids bestaat uit maandoverzichten waarin van dag tot dag wordt verteld wat er aan de hemel te zien is. Het tweede deel is ingedeeld op onderwerp, waarbij onder meer de zon, de maan, de planeten en diverse hemelverschijnselen verder uitgelicht worden. Achterin de gids staan overzichtslijsten en verwijzingen naar andere organisaties en internetadressen.


ISBN: 9789066380004
176 pagina's
prijs: euro 24,95

Voor meer informatie.


Sterrenkundejournalist Govert Schilling brengt elk jaar het Jaarboek Sterrenkunde uit. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe opzet, wat het opzoeken van informatie nog gemakkelijker maakt. Het jaarboek begint met vier duidelijke sterrenkaarten, gebaseerd op de sterrenhemel van de vier seizoenen. De kern van het boek wordt gevormd door het jaaroverzicht. Het overzicht is nu helder gekoppeld aan het weeknummer, waarbij naast informatie van dag tot dag ook informatie wordt gegeven over de zichtbaarheid van planeten en zon- en maansopkomsten en -ondergangen. Elke pagina heeft ook een astronomische foto met uitleg, die mooi is verwerkt in de lay-out van de pagina. Het sterrenkundejaarboek is een prima praktische hulp bij het waarnemen. Voor wie zich verder wil verdiepen in de onderwerpen die in het jaarboek aan bod komen, heeft Schilling het 'Handboek Sterrenkunde' geschreven.

ISBN 978-90-5956-417-6
96 pagina's
prijs: euro 17,95

Voor meer informatie.


Jaarboek sterrenkunde 2012

Jaarboek sterrenkunde 2012

sterrengids 2012

sterrengids 2012