Sterrengids 2010 en Jaarboek Sterrenkunde 2010 verschenen

Sterrengids 2010 en Jaarboek Sterrenkunde 2010 verschenen
De amateursterrenkundige die wil waarnemen vindt weer veel kijktips in de Sterrengids 2010 en het Jaarboek Sterrenkunde 2010, twee uitgaven over verschijnselen die het komende jaar aan de sterrenhemel vanuit Nederland en België te zien zijn. Het Jaarboek Sterrenkunde beschrijft alleen hemelverschijnselen die met het blote oog of met een kleine verrekijker
waargenomen kunnen worden. In de Sterrengids staan ook hemelverschijnselen waar een telescoop voor nodig is om ze te zien.


De Sterrengids 2010, samengesteld door Mat Drummen en Jean Meeus, is de 72ste editie op rij sinds het eerste verschijnen in 1938. Het boek is uitgegeven door Stichting De Koepel in opdracht van de KNVWS. Het eerste deel van de Sterrengids bestaat uit maandoverzichten waarin van dag tot dag wordt verteld wat er aan de hemel te zien is. Het tweede deel is ingedeeld naar onderwerp, waarin onder meer de zon, de maan, de planeten en diverse hemelverschijnselen verder uitgelicht worden. Achterin de gids staan overzichtslijsten en verwijzingen naar andere organisaties en internetadressen.

ISBN: 978-90-6638-064-6
176 pagina's
prijs: euro 24,95
meer informatie


Sterrenkundejournalist Govert Schilling brengt elk jaar het Jaarboek Sterrenkunde uit. De kern van het boek wordt gevormd door het jaaroveroverzicht, met voor elke maand een sterrenkaart, een zon- en een maankalender en een beschrijving van de sterrenhemel, met aandacht voor de helderste sterren en de opvallendste sterrenbeelden. Elke maand beschrijft hij ook een sterrengroep van de maand, een markante groep sterren aan de hemel. Het Sterrenkunde Jaarboek is vooral een praktische hulp bij waarnemen. Voor wie zich verder wil verdiepen in de onderwerpen die in het jaarboek aan bod komen, heeft Schilling het 'Handboek Sterrenkunde' geschreven.

ISBN 978-90-5956-321-6
96 pagina's
prijs: euro 16,90
meer info