Sizzling Summer of Space - Zuid-Holland trakteert publiek op zinderende zomer vol ruimtevaart

Sizzling Summer of Space - Zuid-Holland trakteert publiek op zinderende zomer vol ruimtevaart

Deze zomer strijkt de 31steeditie van het ISU (International Space University) Space Studies Program – voor het eerst - neer in Nederland. Deze prestigieuze internationale zomeruniversiteit richt zich op pas afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in een carrière in de ruimtevaart, en op jonge professionals die zich willen voorbereiden op een volgende stap in hun ruimtevaartcarrière. Van 24 juni tot en met 25 augustus maakt deze toekomstige ruimtevaarttop kennis met de vele facetten van de ruimtevaart: van ruimterecht tot ruimtevaarttechnologie en van astronomie tot science fiction.  

Meer dan tweehonderd docenten, gastsprekers, wetenschappers en astronauten van over de hele wereld maken hun opwachting bij ISU/SSP2018. Uiteraard spelen ook Nederlandse ruimtevaartspecialisten een belangrijke rol.

Veel lezingen en evenementen die de ISU-deelnemers buiten hun colleges volgen, zijn toegankelijk voor een breder publiek, zoals het Astronautenpanel op 2 juli in SpaceExpo in Noordwijk, de finale van de ISU Robotics Competition met astronaut André Kuipers in het Science Centre Delft en de rakettenlancering op 21 juli in Noordwijk (door ISU-deelnemers samen met kinderen).  

Onder de noemer Sizzling Summer of Space (Zinderende ruimtevaartzomer) organiseren Netherlands Space Office (NSO), TU Delft, Universiteit Leiden en ESAsamen met de Nederlandse ruimtevaartsector en de steden Noordwijk, Leiden, Delft en Den Haag - parallel aan ISU/SSP2018 - een publieksprogramma vol zinderende ruimtevaartactiviteiten voor jong en oud.

De aftrap van de Sizzling Summer of Space vindt vandaag plaats op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. De organisatoren geven samen met bedrijven, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstituten, politici en beleidsmakers het startsein voor de ruimtevaartzomer van 2018.  

Een volledig overzicht van het publieksprogramma is te vinden op www.sizzlingsummerofspace.nl