Rubicon-subsidie voor astronome Edith Fayolle

Rubicon-subsidie voor astronome Edith Fayolle

Negentien startende wetenschappers, onder wie de Leidse astronome Edith Fayolle, kunnen met financiering van NWO onderzoek gaan doen in het buitenland. NWO biedt recent gepromoveerde wetenschappers binnen het Rubiconprogramma ruimte om onderzoekservaring op te doen aan internationaal vooraanstaande instituten in het buitenland. 

Edith Fayolle zal twee jaar onderzoek doen aan het Harvard - Smithsonian Center for Astrophysics in de Verenigde Staten naar de moleculen die essentieel zijn voor het ontstaan van leven die worden waargenomen in het heelal. Fayolle zal door middel van laboratorium experimenten en waarnemingen het ontstaan en voortbestaan van deze organische moleculen onder de extreme omstandigheden in het heelal bestuderen.

92 onderzoekers dienden een aanvraag in voor Rubicon, negentien van hen ontvangen nu financiering. De hoogte van de financiering is afhankelijk van de gekozen bestemming en de duur van het verblijf. Dertien laureaten gaan naar de VS, drie naar Groot-Brittannië, één naar Duitsland, één naar Zweden en één laureaat blijft in Nederland.

Meer informatie:
NWO