Paco Colomer nieuwe directeur van JIVE

Francisco 'Paco' Colomer (rechts) volgt Huib van Langevelde (links) op als directeur van JIVE. (c) JIVE
Francisco 'Paco' Colomer (rechts) volgt Huib van Langevelde (links) op als directeur van JIVE. (c) JIVE

Francisco 'Paco' Colomer wordt vanaf januari 2018 de nieuwe directeur van JIVE. Hij volgt Huib van Langevelde op, die de positie tien jaar lang bekleedde. Colomer trad in 2017 in dienst bij JIVE als beleidsmedewerker en manager van het door de Europese Unie gefinancierde 'JUMPING JIVE'-project. Hiervoor werkte hij bij het Instituto Geográfico Nacional in Spanje. Daar was hij twintig jaar lang coördinator van VLBI-activiteiten van de Yebes-telescopen.

Colomer kijkt naar zijn nieuwe functie uit: "JIVE is een spannende plek en dankzij onze recent verworven ERIC-status kunnen we de wetenschappelijke capaciteiten van onze internationale partners versterken en hen nog beter ondersteunen."

Huib van Langevelde blijft bij JIVE werken als senior wetenschapper. Daarnaast zal hij nieuwe onderwijstaken op zich nemen aan de Universiteit Leiden. "Het was zeer de moeite waard om verantwoordelijk te zijn voor JIVE en ik kijk er echt naar uit om meer tijd te spenderen aan minder dingen. Ik weet zeker dat Paco goed werk zal leveren voor de toekomst van JIVE."

Bron: nieuwsbericht JIVE