Oude Sterrewacht Leiden opent tentoonstelling over James Webb Space Telescope

De nieuwste telescoop komt naar de oudste sterrenwacht. Vanaf zaterdag 29 april is in de Oude Sterrewacht Leiden de tentoonstelling JWST Universum te zien, over de ruimtetelescoop die sinds bijna een jaar fantastische onderzoeksresultaten biedt.

Oude Sterrewacht Leiden opent tentoonstelling over James Webb Space Telescope

JWST Universum is de eerste immersive experience ter wereld waarin Webb centraal staat. De tentoonstelling belicht de vier wetenschappelijke doelen van de telescoop – het vroege heelal, sterrenstelsels door de tijd heen, de levenscyclus van sterren, en exoplaneten - en de geavanceerde technologie die het allemaal mogelijk maakt. 

Op de tentoonstelling is ook het kunstwerk The Reconstruction of Mystery van Leandros Ntolas te zien. Het kunstwerk is geïnspireerd op Webb en ontworpen om de kijker te laten nadenken over de mysteries van het universum.

JWST Universum is vanaf 29 april te bezoeken op dinsdag t/m zondag. Er zijn rondleidingen van een uur, op dinsdag tot en met vrijdag om 13:30 en 15:00; in het weekend om 11:30, 13:00 en 14:30. De kosten bedragen €10 per persoon. Ook wordt er tijdens de rondleiding een historische telescoop van de Oude Sterrewacht bezocht. In het weekend kunnen bezoekers van de Hortus Botanicus de tentoonstelling gratis zelf bezoeken tussen 11:00 en 17:00.

Bekijk hier de teaser voor de nieuwe tentoonstelling

Ticketverkoop start in de week van 24 april