Nieuwe directie ruimteonderzoeksinstituut SRON

SRON Netherlands Institute for Space Research krijgt per 1 juli 2010 een nieuwe directie. De Amsterdamse hoogleraar Sterrenkunde prof. dr. Rens Waters (UvA) treedt op die datum aan als Science Director en vervult dan tevens de positie van algemeen directeur. In die hoedanigheid is hij eindverantwoordelijk voor het instituut. Dr. Roel Gathier, momenteel waarnemend algemeen directeur van SRON, treedt aan als Managing Director en plaatsvervangend algemeen directeur.

De nieuwe, duidelijke rolverdeling tussen beide directeuren biedt SRON de kans om een heldere strategische en wetenschappelijke koers aan te houden. Rens Waters is als Science Director primair verantwoordelijk voor het uitzetten van de wetenschappelijke koers en de kwaliteit van de wetenschappelijke en technologische programma's van SRON. Met zijn uitstekende wetenschappelijke staat van dienst, ook op het terrein van het ruimteonderzoek, is Waters hiervoor bij uitstek geschikt.

Als Managing Director draagt Roel Gathier primair de verantwoordelijkheid voor het vertalen van de wetenschappelijke koers in een uitvoerbaar instituutsprogramma en voor het instituutsmanagement, taken die hij de afgelopen periode al met succes heeft vervuld. Om een krachtige vertegenwoordiging van SRON in het mondiale speelveld te verzekeren, zullen beide directeuren actief zijn in de voor hen relevante (inter)nationale netwerken.

Waters en Gathier willen met veel enthousiasme en bevlogenheid gezamenlijk leiding geven aan SRON. 'De snelle ontwikkelingen in de wereld van de wetenschap en de technologie, en in het mondiale ruimteonderzoek in het bijzonder, vormen een grote uitdaging voor het instituut. We hebben er echter alle vertrouwen in dat we gezamenlijk de uitstekende internationale reputatie van SRON verder kunnen versterken en als ruimteonderzoeksinstituut belangrijke bijdragen kunnen blijven leveren aan tot de verbeelding sprekende internationale ruimtemissies van onder andere ESA en NASA.'

SRON