Nieuw sterrenkundig lesmateriaal op de Nationale Onderwijstentoonstelling

Nieuw sterrenkundig lesmateriaal op de Nationale Onderwijstentoonstelling
Het NOVA Informatie Centrum staat volgende week op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT). Die vindt van 25 t/m 29 januari plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie wil docenten in het primair en het voortgezet onderwijs laten zien welke educatieve materialen en middelen er vanuit de professionele sterrenkunde onder de noemer NOVAlab worden aangeboden.

Zo wordt het mobiele planetarium gedemonstreerd, waarmee NOVA sinds begin 2010 langs scholen in het hele land reist. Al 7000 kinderen bezochten de opblaasbare sterrenhemel, waarin met behulp van een speciale projector full dome shows en lessen worden gegeven. Het NOVA Mobiel Planetarium is genomineerd voor de Innovatieprijs van de NOT. Tijdens de opening van de beurs, op dinsdag 25 januari, wordt de winnaar bekendgemaakt.


Informatie over het mobiele planetarium is te vinden in de speciale Innovatiestand en in de NOVA-stand (Hal 11, G030). Daar kunnen docenten zich laten voorlichten over NOVALab, de sterrenkundige leerlijn voor het primair en het voortgezet onderwijs. NOVA heeft op de beurs ook een primeur. Er is een uitgebreide preview te zien van de eerste NOVAlab-digibordles voor de bovenbouw van het PO, die door Books2download wordt gemaakt.

Er is ook een speciale beursaanbieding. Het rijk geïllustreerde en informatieve boek Astronomie.nl van Govert Schilling (over de historische band van Nederland met de sterrenkunde) is eenmalig te koop voor slechts €10.