Muziek aan de Dinkel bij Sterrenwacht

Op zondag 2 augustus (11.30 uur) komen pianist Jan Daniel Hennekens, die bekend staat om zijn uitzonderlijke emotionele uitdrukkingskracht en de Roemeense violiste Lilly Kleinmeijer die als 13 jarige optrad al als soliste in het eerste vioolconcert van Max Bruch. Ze verzorgen een programma van sfeervolle muziek bestaande uit Klezmer, lichtklassiek en modern.

Op zondag 9 augustus (11.30 uur) zal duo Puur, bestaande uit harpiste Annegreet Rouw en fluitiste Petra van den Dolder-Heida het openluchtconcert verzorgen. Het duo speelt onder andere werken van Ibert, Massenet en Hendrik Andriessen. Daarnaast spelen Annegreet Rouw en Petra van den Dolder solowerken van Scarlatti en Newton. Tijdens het concert zal ook gitarist Thomas Rouw van zich laten horen; hij speelt onder andere een fuga van Bach en een sonate van Giuliani.

Annegreet en Petra hebben beiden aan het ArtEZ-conservatorium gestudeerd. Als duo volgden zij enkele kamermuzieklessen bij docenten in binnen- en buitenland. Zij geven regelmatig concerten, spelen bij bijzondere gelegenheden als trouwdiensten en begeleiden koren. Thomas studeert aan het Lemmens instituut te Leuven waar hij les krijgt van Raphaelle Smits.


Op 16 augustus (11.30 uur) wordt het podium ingeruimd voor de bekende sopraan Anja Lankamp. Ze wordt begeleid door pianist Jeroen Twisk. Het programma omvat liederen van oa Haydn, Schubert, Mendelssohn, Mahler en Schumann.
Na de pauze komt de meer lichte muziek aan bod: enkele musicalstukjes, wat Weense liederen of operette en liederen van Gerschwin.
Pianist Jeroen Twisk zal een aantal pianosolo"s verzorgen.

Na afloop van het concert bestaat de gelegenheid om de sterrenwacht te bezoeken.
Bij slecht weer vindt het concert binnen plaats in de foyer van de sterrenwacht.

De entree bedraagt 5 euro per persoon.

Sterrenwacht Cosmos, Dinkelland
Frensdorferweg 22, 7635NK Lattrop
tel. 0541 229700
info@e-cosmos.nl
www.e-cosmos.nl