Mobiel planetarium op anderhalve meter en op afstand

Vanwege de coronamaatregelen bieden wij basisscholen een voorstelling met plat scherm aan in een anderhalvemeter-omgeving. Voor middelbare scholen hebben we een mobiel planetarium op afstand. De koepel gaan we pas weer gebruiken als de crisis voorbij is. Meer informatie over de verschillende planetariumopties staat hieronder.

Voorstelling met platscherm in anderhalvemeter-setting. (c) NOVA
Voorstelling met platscherm in anderhalvemeter-setting. (c) NOVA

Plat scherm in anderhalvemeter-omgeving
De koepel is nu even niet handig, maar een plat scherm waarbij we rekening houden met de anderhalvemetermaatregelen kan prima! De basisschool zorgt voor een verduisterd klaslokaal. Wij zorgen voor een goede beamer, een mooi scherm en een interactieve voorstelling. Op een dag kunnen we zes voorstellingen op het platte scherm geven.

Mobiel planetarium op afstand
Het mobiel planetarium is ook compleet online beschikbaar. Onze studenten geven via een snelle internetverbinding een online voorstelling in Teams. De school projecteert de voorstelling op een scherm en leerlingen kunnen ook vanuit huis mee doen. En natuurlijk is er zoals altijd veel ruimte voor interactie.

Licht aan het einde van de tunnel
Eind maart 2021 was het risiconiveau 4 (zeer ernstig). Bij niveau 2 (zorgelijk) komen we ook weer bij middelbare scholen. De koepel gaan we pas weer gebruiken als de crisis echt voorbij is.

Check onze speciale planetariumpagina voor updates en prijzen.