Kids in Space lespakket voor primair onderwijs

Kids in Space lespakket voor primair onderwijs
Er is een nieuw, interactief, digitaal lespakket over sterrenkunde beschikbaar. Kids in Space, bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8, kan dankzij een actie van het programma Verbreding Techniek Basisonderwijs (VTB) gratis worden bezorgd bij de eerste 500 basisscholen die zich anmelden.

Het lesmateriaal bestaat uit een website, met daarop het internetspel Kids in Space, en een docentenhandleiding met achtergrondinformatie. Kinderen maken kennis met begrippen als zon, maan, licht, seizoenen, afstanden, planeten, sterren en met instrumenten om het heelal te onderzoeken.

Het spel is opgebouwd uit drie ‘levels’ en de kennisontwikkeling vindt spelenderwijs plaats tijdens het doorlopen hiervan. Het laatste level wordt afgesloten met een werkstuk. De leerling kan dan het diploma Junior Ruimtevaarder verdienen. Kids in Space is ontwikkeld door Scalamedia, ASTRON, SRON en NOVA.

het programma Verbreding Techniek Basisonderwijs (VTB) biedt de eerste 500 scholen die zich aanmelden een gratis lespakket aan. Wilt u het lesmateriaal (docentenhandleiding en cdrom) ontvangen, vul dan op het aanvraagformulier Kids in Space de naam van uw school en adresgegevens in.

Reageer snel, want op=op!

Kids in Space

website VTB
Het VTB ondersteunt scholen om wetenschap en techniek een vaste plek in het basisonderwijs te geven.