KHMW-Afstudeerprijs voor sterrenkunde voor Hanneke Woudenberg

Hanneke Woudenberg, PhD-student aan het Kapteyn-instituut van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft de Jong Talent Afstudeerprijs 2022 voor de sterrenkunde gewonnen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). 

Hanneke Woudenberg ontvangt de KHMW-afstudeerprijs 2022. Credit: Stephanie Driessen
Hanneke Woudenberg ontvangt de KHMW-afstudeerprijs 2022. Credit: Stephanie Driessen

Haar masterscriptie ‘Constraining the Milky Way's gravitational potential with the Helmi Streams' clumps: a complex story involving resonances and chaos’ is volgens de jury de beste sterrenkundescriptie van het afgelopen jaar. 

Woudenberg voerde haar onderzoek uit onder begeleiding van Amina Helmi aan het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze studeerde in 2022 summa cum laude af en is in oktober begonnen aan een promotieonderzoek bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Aan de prijs is een bedrag verbonden van 3000 euro.

De KHMW Outreach Award (1.500 euro en bijdrage aan projectkosten van 3.500 euro) gaat naar Aida Ahmadi, Katharina Immer, Ashley Bemis, Alexander Hygate, Huib Intema, Marin Visscher, Violette Impellizzeri en Michiel Hogerheijde van de Universiteit Leiden voor hun project ‘ALMAxLeiden’.

Bron: KHMW