iSPEX Wetenschapper voor een dag

iSPEX Wetenschapper voor een dag

iSPEX nodigt je uit voor een unieke kans om voor één dag zelf wetenschapper te worden! En als je voor 1 mei je met de klas aanmeldt voor de Nationale iSPEX meetdag, maakt de school kans op een bezoek van het NOVA Mobiel Planetarium

iSPEX is een nieuw meetinstrument voor de iPhone (4, 4s en 5), waarmee fijnstof in de atmosfeer kan worden gemeten. Met iSPEX wordt je iPhone zo omgebouwd in een wetenschappelijk instrument! Om te kunnen testen of de meettechniek van iSPEX op grote schaal werkt, wordt in de periode van 15 mei tot 30 juni de Nationale iSPEX-meetdag georganiseerd. 

Voor dit citizen science project zijn 10.000 mensen nodig om de meettechniek te testen. Daarom worden 10.000 opzetstukjes verspreid over heel Nederland. En daar kunnen we je hulp goed bij gebruiken! Als je klas/school wil meedoen aan de meetdag, geef je dan nu op via prijsvraag@ispex.nl en vermeldt:

• De naam en het adres van de school
• Welke klas meedoet
• Hoeveel iSPEX-opzetstukjes er zullen worden gebruikt

Maak kans op een bezoek van het Mobiel Planetarium!
De spelregels voor de onderwijs-prijsvraag die iSPEX ter gelegenheid van de nationale iSPEX-meetdag organiseert, zijn:
• Maak op de meetdag een leuke en originele foto van de klas/leerlingen die aan het meten zijn met iSPEX
• Maak een verslag van de meetdag van ongeveer 500 woorden waarin duidelijk wordt wat de leerlingen hebben geleerd over fijnstof, het spectrum van licht, polarisatie, en de techniek achter iSPEX
• Stuur uw foto en verslag naar prijsvraag@ispex.nl
• Vermeld de naam, het adres, het e-mailadres en het telefoonnummer van de school
• Vermeld wie de fotograaf is, en wie het verslag heeft geschreven

Het iSPEX-team kiest uit de inzendingen de leukste foto met het beste verslag. De winnende klas krijgt een bezoek van het NOVA Mobiel Planetarium! De nummers 1 t/m 10 krijgen een eervolle vermelding (met foto!) op de iSPEX-website. Meer informatie over het Mobiele Planetarium van NOVA vindt je hier.