iPad-app Planetenreis - spannende reis door het zonnestelsel

(c) NOVA/Moon
(c) NOVA/Moon

In samenwerking met Uitgeverij Moon, komt de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) met een Nederlandstalige iPad-game voor kinderen: Planetenreis. De (educatieve) game voert kinderen mee op een spannende ontdekkingsreis langs de planeten van ons zonnestelsel.

De speler reist via een schaalmodel van ons zonnestelsel van planeet naar planeet om er  objecten te verzamelen en die mee te nemen in een raket. De objecten zijn nodig om opdrachten te kunnen uitvoeren op de acht steen- en gasplaneten, de maan én dwergplaneet Pluto. Spelenderwijs leert het kind over de eigenschappen van de planeten en de afstanden in het zonnestelsel. Einddoel van de missie: Breng het ijs van Pluto terug naar de aarde!

De game is gebaseerd op de NOVA-digibordles Zon & Planeten en op de kinderboeken over het zonnestelsel van sterrenkundejournalist Govert Schilling, die door Moon worden uitgegeven: De ontdekking van de maan, De ontdekking van de planeten, en De ontdekking van de sterren. De game biedt niet alleen een spannende reis door het heelal, maar ook een encyclopedie met daarin interessante weetjes over onze planeten. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Prijs: € 0,89.

De app is ondersteund met een bijdrage vanuit de NWO-Spinozapremie aan prof. dr. Marijn Franx van de Universiteit Leiden.

Planetenreis is ontwikkeld door Game Oven, in opdracht van NOVA en Moon.