‘Cassini wetenschapper voor een dag’-competitie

‘Cassini wetenschapper voor een dag’-competitie

UNAWE NL organiseert in samenwerking met ESA dit jaar de 'Cassini wetenschapper voor een dag'-competitie. Kinderen tussen 10 en 18 jaar kunnen tot 26 februari meedoen. In deze spannende competitie kunnen leerlingen ervaren hoe het is om een wetenschapper te zijn in de ruimtevaart.

Het Cassini ruimteschip dat zich nu in een baan rondom de planeet Saturnus bevindt heeft drie doelen. Leerlingen worden uitgenodigd om na te denken over deze doelen en een kort essay te schrijven waarin ze onderbouwen welk doel volgens hen het belangrijkste is voor de wetenschap.

Het team dat aan de NASA/ESA/ASI Cassini-Huygens-missie werkt, heeft waardevolle onderzoekstijd gereserveerd om waarnemingen te doen voor jongereneducatie. Deze tijd zal gebruikt worden om foto’s te maken, speciaal voor deze Cassini-competitie.

De competitie is open voor leerlingen van 10-18 jaar en inzendingen zijn welkom tot 26 februari 2016 om 23:59 CET.

Winnaars van de competitie in de deelnemende landen zullen een speciale ESA goodie bag en certificaat ontvangen. Ook zullen de winnende essays op de ESA website worden geplaatst. Daarnaast kunnen de winnaars in Nederland via UNAWE een bezoekje aan ESTEC brengen!

Vragen en meer info bij UNAWE: Tibisay Sankatsing Nava (sankatsing@strw.leidenuniv.nl).