Boekingen NOVA Mobiel Planetarium 2013-2014

Kijken naar de startrails in het Mobiel Planetarium NOVA NIC
Kijken naar de startrails in het Mobiel Planetarium NOVA NIC

De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie heeft een reizend planetarium voor het basis- en voortgezet onderwijs. Voor het cursusjaar 2013-2014 zijn voldoende data beschikbaar.

Het planetarium is onderdeel van een breder educatief concept. De doelstelling van NOVA is zo veel mogelijk mensen, en in het bijzonder scholieren, kennis te laten maken met de sterrenhemel en de sterrenkunde in het algemeen en de Nederlandse toppositie binnen de internationale astronomie in het bijzonder. De interactieve show en de films die worden vertoond, sluiten aan op de onderwijspraktijk en kunnen worden aangepast aan het niveau van de bezoekers.

Er kunnen op een dag ongeveer zes voorstellingen worden geven. In de koepel passen maximaal dertig kinderen (een hele schoolklas) tegelijk. Over de inhoud en lengte van een voorstelling is overleg mogelijk. In de noordelijke provincies wordt de dag begeleid door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) met eenzelfde mobiel planetarium. In de overige provincies wordt gebruik gemaakt van het NOVA planetarium en het planetarium van de Universiteit Leiden. Alle mobiele planetaria zijn identiek.

Basisscholen kunnen het planetarium boeken voor 350 euro, voor het voortgezet onderwijs geldt een tarief van 420 euro. NOVA is met het mobiele planetarium acceptant van de Cultuurkaart, wat betekent dat scholen in het voortgezet onderwijs dit speciale budget hiervoor kunnen inzetten. 

Ook voor evenementen buiten het onderwijs is het planetarium beschikbaar. Prijs op aanvraag via nova@astronomie.nl