Apollo XI missie in Museum Boerhaave

Apollo XI missie in Museum Boerhaave
Museum Boerhaave in Leiden organiseert op 21 juli een lezing over de achtergronden van de maanlanding van de bemande Apollo XI in het kader van de tentoonstelling 'Retourtje Maan'. De heer R.S. le Poole, sterrenkundige en verbonden aan de Leidse Sterrenwacht en TNO Space vertelt over zijn persoonlijke betrokkenheid bij de voorbereidingen van deze historische gebeurtenis.

De heer Le Poole maakte in de jaren 1965/66 deel uit van het Lunar and Planetary Laboratorium (Universiteit van Arizona, U.S.A.) van professor G.P. Kuiper. Het maanonderzoek van dit laboratorium was van eminent belang voor de eerste bemande missie naar de maan. De heer Le Poole gunt ons een blik achter de schermen en vertelt onder meer over de wedloop met de Russen, die met de Luna 9 de eerste succesvolle onbemande missie naar de maan hadden volbracht.

De lezing duurt van 14.00 -14.45 uur. Aansluitend kunt u de tentoonstelling 'Retourtje Maan' bekijken met daarin de twee originele monstertjes met maangruis van de Apollo-missies die Museum Boerhaave in zijn collectie heeft. Bij deze kleine presentatie zijn ook authentieke Apollo-filmbeelden te zien, waarin de herkomst van de maanstenen wordt getoond.

De lezing is gratis bij te wonen op vertoon van uw entreebewijs.

Museum Boerhaave
Lange St. Agnietenstraat 10, Leiden.

meer informatie over de tentoonstelling 'Retourtje Maan'
Museum Boerhave