Alles over 50 jaar maanlanding op 50jaarmaanlanding.nl

Alles over 50 jaar maanlanding op 50jaarmaanlanding.nl

Op 20 juli 2019 is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. Dit was een bijzondere prestatie onder bijzondere omstandigheden. Neil Armstrong sprak de historische woorden: "That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind." Onder de vlag van 100 jaar IAU worden wereldwijd tal van evenementen georganiseerd om stil te staan bij deze historische gebeurtenis. 

In Nederland hebben ruimtevaartorganisaties en de KNVWS de handen ineengeslagen en de publiekswebsite 50jaarmaanlanding.nl in het leven geroepen. De site bevat onder andere een agenda met evenementen rond 50 jaar maanlanding. Aanmelden van een evenement kan via het formulier op deze website. 

50jaarmaanlanding.nl is een initiatief van de Nederlandse Verenging voor de Ruimtevaart, het Nationaal Ruimtevaart MuseumSpaceExpo en Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde. Gezamenlijk willen zij dit bijzondere jubileum onder de aandacht brengen van het Nederlandse publiek. Een jaar lang organiseren ze lezingen, filmavonden, tentoonstellingen en andere evenementen over de Apollo 11-maanlanding zelf maar ook over de aanloop daarnaartoe en de bijzondere omstandigheden waarin dit destijds mogelijk was.