Nascholing sterrenkunde voor havo- en vwo-docenten

Nascholing sterrenkunde voor havo- en vwo-docenten

In het nieuwe natuurkundeprogramma voor de middelbare school zit een stuk meer sterrenkunde dan voorheen. In het vwo-eindexamen en het havo-eindexamen 2017 zat in elk examen een aan sterrenkunde gelieerde vraag. Daarom organiseert de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie in het najaar van 2017 opnieuw nascholingscursussen sterrenkunde voor havo- en vwo-docenten in Groningen en Amsterdam.

De cursus wordt op vijf middagen plus aansluitende avonden gehouden. De cursus bestaat uit een collegedeel verzorgd door een astronoom en een werkcollegedeel. Er is ook aandacht voor didactiek. De cursus wordt gecertificeerd bij het lerarenregister. De kosten voor de cursus zijn per nascholingsinstituut geregeld. Dat is inclusief cursusmateriaal en catering, maar exclusief het cursusboek Astronomy: a Physical Perspective (Mark Kutner, ISBN: 9780521529273 bij bol.com voor ongeveer €68, maar de prijzen fluctueren erg: zie hier een lijstje van aanbieders via Amazon).

 
In het verleden werd de cursus al aangeboden in Leiden, Amsterdam en Eindhoven.

Informatie voor cursusplaats Groningen kunt u vinden bij Science Linx

Informatie voor cursusplaats Amsterdam kunt u vinden bij Itsacademy Amsterdam

Informatie over Woudschoten natuurkundedidactiek (15 en 16 december 2017)

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Jaap Vreeling van het informatiecentrum van de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie: j.a.vreeling@uva.nl