Zomerkamp: 13-18 jaar (Ommel)

Archieffoto. (c) JWG
Archieffoto. (c) JWG

Wil je deze zomer met vrienden relaxen in het gras, alles leren over zwaartekrachtgolven en zwarte gaten, raketten bouwen of ’s nachts met een telescoop aan de slag gaan? Dan is dit sterrenkundezomerkamp perfect voor jou. Tenminste als je tussen de 13 en de 18 jaar bent.

Deze zomer zullen we het natuurlijk hebben over hoe je een foto maakt van een zwart gat, maar ook exoplaneten, de nieuwe James Webb Ruimtetelescoop en de space race. Daarnaast komen ook veel andere onderwerpen aan bod, zoals artificial intelligence, geschiedenis en mythen in de sterrenkunde en wiskunde in de sterrenkunde.

Behalve dat de leiding je tijdens het hele kamp veel kan vertellen in de wandelgangen, komen er ook wetenschappers op bezoek om over ontwikkelingen binnen de natuur- en sterrenkunde te vertellen. Naast het uitpluizen van fundamentele sterrenkunde, ga je ook zelf waarnemen op het veld en leer je de basis van astrofotografie, zoals je kan zien op de foto hieronder.

Dus of je nou een enthousiaste beginner of een doorgewinterde expert bent, er valt op kamp altijd iets leren!

Daarnaast nemen we de tijd om de omgeving te verkennen, te vertoeven in het water en een knisperend kampvuur met gitaarmuziek te begeleiden.

Data en locatie:
Zondag 21 juli tot en met vrijdag 2 augustus 2023
Groepsaccommodatie Ons Thuis, Ommel

Meer informatie en aanmelden