Zomerkamp 1: 8-13 jaar (Ootmarsum)

Archieffoto. (c) JWG
Archieffoto. (c) JWG

Hoe vaak kijk je ’s nachts naar boven en kun je alleen de helderste sterren zien? De gemeente zal de straatlantaarns niet zomaar uitdoen… Daarom gaan we elke zomer met ruim twintig jonge sterrenkundigen tussen de 8 en de 13 jaar twee weken naar het Twentse platteland om daar te genieten van een donkere hemel en geen lichtvervuiling.

Op kamp trek je zodra het helder dreigt te worden meteen een warme trui aan en kijk je door een telescoop naar andere sterrenstelsels of de ringen van Saturnus. Of je neemt je slaapspullen mee naar buiten om op een zeil onder de sterrenhemel naar boven te kijken, terwijl de leiding sterrenbeelden aanwijst en de mythes die daarachter schuilgaan vertelt… Dat betekent dus lekker lang opblijven. Ook overdag wordt er natuurlijk aan sterrenkunde gedaan: je luistert naar praatjes en gaat misschien zelfs wel aan de slag met een eigen onderzoekje.

Overdag doen we ook allerlei andere gave dingen. Als het goed weer is worden er allerlei bekende en nieuw uitgevonden sporten en spelletjes gedaan, wordt er gezwommen of een speurtocht gelopen. Mocht het weer per ongeluk tegenzitten, dan wordt er binnen een hoop lol gemaakt. Je hebt dus sowieso een week lang een heleboel plezier.

In 2024 vinden er twee kampen plaats:

  • Kampweek 1: zondag 28 juli t/m zaterdag 3 augustus
  • Kampweek 2: zondag 4 augustus t/m zaterdag 10 augustus

De locatie voor het kamp is Recreatieboerderij ‘De Roezeberg’ vlak bij Ootmarsum in Twente.

Meer informatie en aanmelden