Zomerkamp 1: 8-13 jaar (6 nachten, Ootmarsum)

Zomerkamp 1: 8-13 jaar (6 nachten, Ootmarsum)

De JongerenWerkGroep voor Sterrenkunde (JWG) organiseert zoals elk jaar zomerkampen voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar. Hoe vaak gebeurt het nou niet dat je 's nachts naar boven kijkt en alleen maar de helderste sterren kunt zien? Helaas zal de gemeente de lantaarns niet uitdoen. En zelfs als dat zou gebeuren zie je opeens wel een heleboel sterren, maar die mooie nevels die je op al die foto´s ziet zijn onbereikbaar zonder telescoop. Het Jongerenkamp is dé oplossing! Samen met zo'n 30 andere jonge sterrenkundigen ga je namelijk naar Ootmarsum toe. Het is daar fantastisch donker, want je zit er ver van de grote steden.

Op kamp wordt er als het helder dreigt te worden meteen een warme trui aangetrokken en ga je samen met de begeleiders sterrenbeelden opzoeken die je 's middags hebt leren kennen, of je kijkt door een telescoop naar een vaag neveltje of een mooie planeet. Dat betekent dus lekker lang opblijven! Ook overdag wordt er aan sterrenkunde gedaan. Natuurlijk worden er praatjes gehouden (op makkelijk én moeilijker niveau!), maar ook zal er wat geknutseld e.d. worden.

Natuurlijk doen we overdag ook allerlei andere dingen. Als het goed weer is worden er allerlei bekende en nieuw uitgevonden sporten en spelletjes gedaan en er staat weer een speurtocht op het programma. En mocht het weer per ongeluk tegenzitten, dan wordt er binnen een hoop lol gemaakt! Je hebt dus sowieso een week lang een heleboel plezier!

In 2022 zijn de jongerenkampen op de volgende data:
1e Jongerenkamp: zo 24 juli t/m za 30 juli 2022
2e Jongerenkamp: zo 31 juli t/m za 6 augustus 2022

Meer informatie en aanmelden via: www.sterrenkunde.nl/jwg/joka