Vrijdagavondlezing over astrochemie (Amsterdam, in het Engels)

Vrijdagavondlezing over astrochemie (Amsterdam, in het Engels)

In september, december, april en mei organiseert het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde van de Universiteit van Amsterdam een publiekslezing over sterrenkunde. De avonden vinden plaats op Science Park 904 in Amsterdam en duren van 19.00 tot 20.00 uur. Op 8 december spreekt Alessandra Candian over astrochemie (in het Engels).

Kalender (onder voorbehoud)
Vrijdag 22 september 2023:  Oliver Porth over het magnetische heelal (in het Engels)
Vrijdag 8 december 2023: Alessandra Candian over astrochemie (in het Engels)
Vrijdag 12 apri; 2024: Alex de Koter over Betelgeuze, de rode superreus die 'binnenkort' supernova kan worden
Vrijdag 10 mei 2024: Sera Markoff over het waarnemen van zwarte gaten met de Event Horizon Telescope (in het Engels)

Aanmelden voor de lezingen is niet verplicht, maar het biedt wel garantie op een plekje. Aanmelding start vanaf de week vóór het evenement via de aanmeldpagina. De tickets van mensen die niet komen opdagen worden stipt om 19.00 uur verdeeld over de niet aangemelde deelnemers, dus wees op tijd.

Bereikbaarheid
Er zijn voldoende (betaalde) parkeerplaatsen beschikbaar op het Science Park Amsterdam. Met het openbaar vervoer is het Science Park Amsterdam goed bereikbaar. Bus 40 stopt op het terrein. Station Amsterdam Science Park is het dichtstbijzijnde treinstation. Op de plattegrond staan de gebouwen van het Science Park Amsterdam, waaronder UvA-gebouw 904. De sterrenwacht is helaas niet bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Hierdoor kunnen rolstoelers niet deelnemen aan het waarnemen of aan de rondleidingen.