Tentoonstelling: Reizen in de Ruimte (Continium, Kerkrade)

Tentoonstelling: Reizen in de Ruimte (Continium, Kerkrade)

Op weg naar een nieuwe aarde. Hoe fantastisch is het om op reis te gaan naar een nieuwe planeet? De expositie Reizen in de Ruimte in het Continium in Kerkrade, dompelt je onder in de wereld van ruimtevaart en wetenschap.

In deze expositie Reizen in de Ruimte bereid je je voor op een jarenlange reis naar een verre planeet, word je astronaut in je eigen ruimteschip en bereid je de nieuwe planeet voor op de komst van de toekomstige bewoners.

Train de skills die je nodig hebt als astronaut met een fitnessparcours en technische tests en ontdek hoe snel en steady jij apparaten kunt bedienen. Eenmaal in de ruimte woon en werk je op je ruimteschip. Je eet, slaapt en werkt er en net als thuis op aarde. Kijk live mee met de camera’s van het International Space Station en verwonder je over het prachtige uitzicht. Speel het docking game: lukt het jouw om de capsules op het ruimteschip aan te koppelen.

Ontdek wat er nodig is om te kunnen leven op een andere planeet. Hoe kun je je beschermen tegen ruimtestormen en de krachtige zon? Hoe werkt de zwaartekracht? En hoe kweek je planten op deze nieuwe planeet? Lukt het jou om op een nieuwe aarde te leven?

Meer informatie en verplicht reserveren