Sterrenkijkavond (Lattrop, elke woensdag en zaterdag)

Sterrenkijkavond (Lattrop, elke woensdag en zaterdag)

Elke zaterdag en woensdag kun je in de cosmossterrenwacht in Lattrop naar de sterren kijken. De avond begin met een voorstelling in het Astro Theater, waar je op reis gaat door het zonnestelsel. Tijdens de voorstelling leer je allerlei wetenswaardigheden over de zon, maan en de planeten.

Als het helder is, kunnen we naar planeten kijken door onze grote telescoop in het observatorium en door telescopen op het fraaie dakterras.

Weer of geen weer: in het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel. Het planetarium projecteert sterren, de maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. Je ziet de sterrenbeelden, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

In september beginnen de avonden om 21.30 uur en duurt het tot 0.00 uur. Van oktober tot en met maart zijn de avonden van 19.30 tot 22.00 uur.


Meer informatie