Sterrenhemel Live! op Woudschoten 2022

MeerLICHT beeld van de Tarantulanevel gezien in het NOVA Mobiel Planetarium. (c) J. Holt/NOVA
MeerLICHT beeld van de Tarantulanevel gezien in het NOVA Mobiel Planetarium. (c) J. Holt/NOVA

De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) brengt het project Sterrenhemel Live! naar Woudschoten 2022 (16 en 17 december 2022).

Sterrenhemel Live! is een project van de Nederlandse MeerLICHT- en BlackGEM-telescopen en NOVA en wordt gefinancierd door de NWA (NWO). Het project brengt semi-live data van de telescopen naar het onderwijs toe in een speciale programma ontwikkeld voor het NOVA Mobiel Planetarium. Naast een inspirerende planetariumvoorstelling worden de examenklassen havo en vwo uitgedaagd met lesactiviteiten ontwikkeld in samenwerking met onderzoekers van het Denker project van de Smart Education lab van de Hogeschool van Amsterdam.

Woudschoten 2022 - werkgroepen en informatie markt

De werkgroep Sterrenhemel Live! - Ontdek het veranderlijke heelal met echte data in het NOVA Mobiel Planetarium (werkgroep #46) wordt drie keer gegeven (vrijdagavond, zaterdagochtend en zondagmiddag) in zaal C30.

De werkgroep Sterrenhemel Live! - Leren over sterren met interactieve systeemdiagrammen (werkgroep #47) wordt twee keer gegeven (zaterdagochtend en zaterdagmiddag) in zaal C31.

NOVA/astronomie.nl staat ook op de Informatiemarkt op vrijdagavond.

Links voor Woudschoten 2022 deelnemers

Het NOVA Mobiel Planetarium bezoekt po- en vo-scholen door heel Nederland. Meer informatie en boeking via de link: planetarium.

Meer informatie over de onderwijsprojecten van NOVA op astronomie.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (link onderin de pagina) of vraag een (gratis) poster aan.

Wil je meedoen als testschool met het project Sterrenhemel Live!? Stuur een mail naar nova@astronomie.nl