Science Café: Moestuin op Mars (Ede)

Science Café: Moestuin op Mars (Ede)

Plantenonderzoeker Wieger Wamelink vertelt in de Red's Tapas & Grill Bar van Ede over voedsel verbouwen op Mars.

Het gaat er de komende decennia waarschijnlijk echt van komen: de eerste mensen zetten voet op Mars. Maar diezelfde mensen moeten ook eten. Hoe kun je gewassen verbouwen op een planeet? In deze lezing duik je in de moestuinen van Mars.

De mensen die op Mars willen wonen, moeten in ieder geval groene vingers hebben. Want eenmaal op Mars aangekomen zullen ze hun eigen voedsel moeten verbouwen. En dat is zelfs voor botanisten – dat wil zeggen: mensen die ervoor gestudeerd hebben – een enorme uitdaging. Daar is Wieger Wamelink, onderzoeker aan de Wageningen Universiteit, de afgelopen jaren wel achter gekomen. In een kas in Wageningen probeerde hij de meest uiteenlopende planten en gewassen te verbouwen op nagebootste Marsgrond. De resultaten zijn verbijsterend en bemoedigend tegelijk.

Meer info