Science Café: De Ruimte! (Den Haag)

Science Café: De Ruimte! (Den Haag)

Hoe komen we erachter of er buitenaards leven bestaat? En hoe communiceer je met buitenaards leven? Deze editie van het Science Café Den Haag staat in het teken van de ruimte. Ga met  en neem een kijkje in de wonderbaarlijke diepte van de ruimte! Toegang is altijd gratis.

De vraag naar buitenaards leven lijkt misschien een obscure hobby van sciencefictionliefhebbers, maar niets is minder waar: je kunt er zelfs een Nobelprijs mee winnen.

En het is een spannend vraagstuk: Hoe groot is de kans dat er zoiets is als buitenaards leven? Kan dat leven alleen bestaan op planeten die lijken op de aarde en hoe meten we eigenlijk of ergens leven is of geweest is?

Naast een theatrale opening zijn er twee minicolleges van wetenschappers over de zoektocht naar leven in de ruimte en een column van een wetenschapsjournalist over de zoektocht naar de oorsprong van leven juist hier op aarde. En natuurlijk is er ook deze keer extra veel ruimte om je vragen te stellen! Ga met ons mee en neem een kijkje in de wonderbaarlijke diepte van de ruimte!

Sprekers: Lucas Ellerbroek (UvA), Frans Snik (UL) en Esther Thole (freelance wetenschapsjouranlist)

Aanmelden en meer info: https://sciencecafedenhaag.nl/