Op reis door het heelal (Discovery Jeugdcollege, Kerkrade)

(c) NOVA
(c) NOVA

Ben je tussen de 8 en de 12 jaar oud en woon je in de buurt van Kerkrade? Dan kun je op zondag 1 oktober, zondag 29 oktober en zondag 26 november naar de jeugdcolleges in het Discovery Museum. Het college van 26 november gaat over het heelal. Speciaal daarvoor komt het mobiele planetarium van NOVA naar Zuid-Limburg.

De aarde is enorm uitgestrekt. Maar vanuit de ruimte gezien is de aarde maar een bescheiden bolletje. Kijk je nog verder het heelal in, dan is de aarde maar een zandkorreltje in een oneindig uitgestrekte woestijn. In een kort college van sterrenkundige en planetariumexpert Joanna Holt, hoor je wat er allemaal in het heelal te vinden is. Daarna nemen we je mee op duizelingwekkende reis door het heelal in het mobiele planetarium. Dit wil je niet missen!

De colleges zijn op zondagmiddag van 14.00 - 15.00 uur. Je betaalt in totaal € 15. Kies bij het bestellen van je ticket voor de datum 1 oktober. Dan heb je meteen tickets voor alle drie de colleges. Als je ook het museum wilt bezoeken, dan heb je een entreeticket voor het museum nodig. Ouders of andere begeleiders kunnen buiten de zaal wachten, bijvoorbeeld in Discovery Café.