Muziek: Sounds of Interstellar Space (Nijmegen)

(c) Merlijn Doomernik
(c) Merlijn Doomernik

Op 9 november 2019 is de voorstelling Sounds of Interstellar Space te zien bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor en na de voorstelling kun je de telescopen van de universiteit bezoeken.

Het heelal als basis voor al je composities. Groter kan je inspiratiebron niet zijn, vinden accordeonist Rik Cornelissen, vibrafonist Vincent Houdijk en contrabassist Maciej Domaradzki, samen TRIFID. De muzikanten gaan op tournee met hun nieuwe programma Sounds of Interstellar Space, een stuk geschreven op basis van door de NASA en ESA opgevangen golven in de buurt van Saturnus. 

Lezing Marijke Haverkorn
In Sounds of Interstellar Space laat TRIFID de muziek uit het heelal samensmelten met een wetenschappelijke lezing over sterrenkunde. Marijke Haverkorn, onderzoeker en docent sterrenkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, zal een lezing verzorgen over haar passie: de Melkweg. Ze zal uitleggen hoe alle componenten van de Melkweg met elkaar samenwerken en van elkaar afhankelijk zijn: sterren, interstellaire gas- en stofwolken en magnetische velden.

Voor en na de voorstelling is het voor bezoekers mogelijk om de sterrenwacht van het Huygensgebouw bekijken. Onder begeleiding kunnen ze gebruik maken van de telescopen en, bij helder weer, daadwerkelijk inzoomen op hemellichamen.

Programma Sounds of Interstellar Space, 9 november 2019
18:30-19:30: Mogelijkheid tot bezoek aan de sterrenwacht, verzamelen bij de hoofdingang van het Huygensgebouw, Heyendaalseweg 135, Nijmegen. Let op: voor het bezoek aan de sterrenwacht moet je je apart aanmelden! Dat kan via het formulier dat na de aankoop van de tickets per mail verzonden wordt.
20:00 uur: Aanvang concert, Locatie: Elinor Ostrom gebouw, zaal C, Heyendaalseweg 141, Nijmegen.
20:45 - 21:15 uur: Pauze
22:00 uur: Einde concert
22:00-23:00 uur: Mogelijkheid tot bezoek aan de sterrenwacht Huygensgebouw, verzamelen bij hoofdingang van Elinor Ostrom gebouw.
Let op: voor het bezoek aan de sterrenwacht moet je je apart aanmelden! Dat kan via het formulier dat na de aankoop van de tickets per mail verzonden wordt.

Kaarten
Kaarten kosten €19,54 en kunnen gekocht worden via de website van Eventbrite.

Meer informatie
Sounds of Interstellar Space | TRIFID | astrofysica aan de Radboud Universiteit