MuseumJeugdUniversiteit over het heelal (Utrecht, 4 zondagen) - UITVERKOCHT

MuseumJeugdUniversiteit over het heelal (Utrecht, 4 zondagen) - UITVERKOCHT

Meer weten dan je meester of juf? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou! In september 2021 start er weer een nieuwe reeks kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit, ook op Sonnenborgh in Utrecht. De ruimte-experts vertellen je in deze collegereeks alles over ruimte-telescopen, verre sterrenstelsels, zwaartekrachtsgolven en computer-klimaatmodellen. Update 18 augustus: de reeks is uitverkocht.

De sprekers zijn wetenschappers en experts die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid om ze de hemd van het lijf te vragen. 

Collegereeks Sonnenborgh najaar 2021

 

  • Hoe onderzoek je de aarde met een telescoop? door Bas Altena, bèta-onderzoeker aan de Universiteit Utrecht
  • Kun je zwaartekrachtsgolven voelen? door Béatrice Bonga, natuurkundig onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen
  • Hoe maak je een computer-klimaatmodel? door Tim den Akker, onderzoeker voor het Institute for Marine and Atmosoheric Research in Utrecht
  • Hoe zag het heelal er vroeger uit? door promovendus Anniek Gloudemans van de Universiteit Leiden

 

De MuseumJeugdUniversiteit van Sonnenborgh is bedoeld voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. De colleges zijn op zondagochtend 19 september, 10 oktober, 14 november, 12 december 2021. De collegereeks kost € 30. Inschrijven kan vanaf 19 juni via de site van de MuseumJeugdUniversiteit.