Met korting sterrrenkijken (Utrecht, landelijke sterrenkijkdagen)

Met korting sterrrenkijken (Utrecht, landelijke sterrenkijkdagen)

Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen (vrijdag 28 februari en zaterdag 29 februari) is Sonnenborgh in Utrecht met korting geopend. Kinderen en volwassenen kunnen voor €7 naar binnen. Reserveren is niet nodig. Sonnenborgh is open tussen 19.00 en 23.00 uur.

Sterren kijken
Bij helder weer werp je zelf een blik in de ruimte door de grote telescopen van Sonnenborgh. Tuur naar bergen, kraters en ravijnen op de maan en ga op zoek naar je eigen sterrenbeeld. Ook als het bewolkt is kun je sterren kijken: in het planetarium van Sonnenborgh vlieg je zo naar de maan, Saturnus of Mars. Er zijn meerdere korte voorstellingen per avond.

Lezingen
Op de Landelijke Sterrenkijkdagen zijn er extra veel lezingen in de historische collegezaal. Een overzicht vind je hieronder.

19.30 uur - Kinderlezing over de maan of de sterren
Afgestemd op wat er er rond deze tijd te zien is aan de hemel. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

20.30 uur - Bestemming zonnestelsel
Vanaf de oerknal en de miljarden sterrenstelsels die daaruit zijn ontstaan, reizen we naar onze eigen melkweg, de zon en de planeten in het zonnestelsel, met hun eigen manen en ringenover de oerknal en de ontwikkeling van het heelal sindsdien. Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.

21.30 uur - De zoektocht naar exoplaneten
Wat zijn dit eigenlijk precies en zou er leven mogelijk zijn op deze exoplaneten.? Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.

Meer informatie