Docentencursus sterrenkunde (Leiden, 5 avonden)

Docentencursus sterrenkunde (Leiden, 5 avonden)

Op donderdag 7 november start in Leiden een cursus sterrenkunde voor vwo-docenten natuurkunde. De cursus bestaat uit vijf avonden in november, december en januari. Elke avond start om 16.30 uur met een college rond een thema. Daarna volgt een avondmaaltijd en gaan de docenten in werkgroepen praktisch aan de slag.

Programma
Donderdag 7 november 2019: prof. dr. S.F. Portegies Zwart - Modeleren van hemellichamen in Python.
Donderdag 21 november 2019: prof. dr. H.V.J. Linnartz - Astrochemie.
Dinsdag 3 december 2019: prof. dr. H. Hoekstra - Donkere materie.
Donderdag 16 januari 2020: prof. dr. I.A.G. Snellen - Exoplaneten.
Donderdag 30 januari 2020: afsluiting met presentaties van de deelnemers.

Werkgroepen
Er zijn drie werkgroepen: een les, opgave of practicum ontwerpen, modelleren met Python, en een opdracht maken voor het mobiel planetarium (tijdens de bijeenkomsten is het mobiel planetarium beschikbaar).

Bij de werkgroepen is er assistentie van experts. Laat u zich niet weerhouden als u zich beginner voelt bij een onderwerp. De kosten voor deze cursus zijn €250 voor leden van het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden). Voor docenten van niet-lidscholen worden er kosten van €350 in rekening gebracht. Het boek Astronomy van Marc L. Kutner wordt aanbevolen als achtergrondmateriaal. U kunt dit boek op de eerste bijeenkomst bij ons aanschaffen voor €40 (beperkt aantal).

Aanmelden en meer informatie