Concert+sterrenkundecollege = Pieter de Graaf x Anton Pannekoek Instituut (Amsterdam)

Publiciteitsfoto van Pieter de Graaf
Publiciteitsfoto van Pieter de Graaf

Neo-klassiek pianist en Edison-winnaar Pieter de Graaf geeft op 13 mei in samenwerking met Paradiso een bijzondere show in het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde van de Universiteit van Amsterdam. Naast een muzikaal optreden van De Graaf, wordt er een kort college gegeven over het heelal en kan er bij mooi weer sterren worden gekeken door de telescopen op het dak van de sterrenwacht.

Het concert van Pieter de Graaf staat in het teken van zijn nieuwe plaat (april 2023) die het heelal als centraal thema heeft.

Tekst gaat verder onder YouTube-video.


Unieke optredens

Pieter de Graaf staat bekend om zijn unieke optredens zoals het 10 uur durende optreden in Tivolivredenburg ten tijde van de coronapandemie, en het optreden van zonsopgang tot zonsondergang op het dak van het Forum in Groningen. Ook gaf hij als een van de weinige klassiek geschoolde artiesten concerten op dance festivals als Mysteryland en Amsterdam Dance Event. Na zijn bejubelde, minimalistische debuutalbum Fermata (2019) bracht Pieter in 2020 de meer elektronische EP Vortex en in 2021 album Equinox uit. Het leverde hem een Edison op in de categorie Neoklassiek.

Meer informatie
Datum: zaterdag 13 mei 2023 om 20.00 uur
Plaats: Anton Pannekoek Instituut, Science Park 904, Amsterdam
Kosten: €18 (incl. €2 servicekosten)
Kaartjes en meer info via de website van Paradiso