Buitenaardse Werelden (ARTIS, Amsterdam, 3x per dag)

Foto: ESO/M. Kornmesser
Foto: ESO/M. Kornmesser

Drie keer per dag is er in het planetarium van ARTIS in Amsterdam een show te zien over buitenaardse werelden.

De show neemt kijkers mee op een indrukwekkende reis door het zonnestelsel, om te onderzoeken of de aarde uniek is – en of er ver weg nog meer bewoonbare werelden in ons zonnestelsel te vinden zijn. Met adembenemende beelden in 360 graden, te zien op het koepelvormige scherm, krijgen we een zeer nauwkeurig beeld van onze ‘buurplaneten’ en zien we de unieke omstandigheden die ervoor hebben gezorgd dat er leven kon ontstaan op onze planeet.

‘Worlds Beyond Earth’ is gecreëerd door het American Museum of Natural History, New York (amnh.org). De Nederlandse vertaling van de film is ingesproken door schrijfster, theatermaker en ‘stadsastronaut’ Marjolijn van Heemstra en is uitsluitend te zien in het ARTIS-Planetarium.

Deze show, geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, duurt ongeveer 25 minuten. Je kunt de voorstelling bekijken als je een toegangskaart hebt voor het ARTIS-Park (geen extra kosten). Dagelijks zijn er drie voorstellingen: om 13.00, om 15.00 en om 16.00 Engelstalig (deze versie wordt niet getoond in weekenden).

Meer informatie is te vinden op de Website van ARTIS.