Artis doet het licht uit (Amsterdam)

De flamingo's van Artis in het donker. (c) Artis/Goos van der Sijde
De flamingo's van Artis in het donker. (c) Artis/Goos van der Sijde

Op 23 september doet dierenpark Artis mee aan de eerste editie van het Amsterdam Dark Festival. Initiatiefnemer van het festival Marjolijn van Heemstra opent de avond en er is een wandeling door een pikdonker Artis.

Tijdens het Amsterdam Dark Festival is er een weekend lang op verschillende plekken in de stad aandacht voor de schoonheid van de duisternis. In Artis maken bezoekers op 23 september het invallen van de duisternis bewust mee onder begeleiding van Marjolijn van Heemstra. Zij is initiatiefnemer van het nieuwe festival en zal de avond op poëtische wijze openen door het donker in te luiden.

Daarna kijken bezoekers in het Artis-planetarium naar lichtvervuiling vanuit de ruimte en wordt het pikdonker waardoor de Melkweg weer in beeld komt. Prof. dr. Joke Meijer van het Bioclock Consortium vertelt waarom donker zo belangrijk is voor biodiversiteit en ieders gezondheid. Ter afsluiting is er een wandeling door Artis – een van de weinige plekken in de stad waar het licht nog écht uit gaat ’s nachts.

Meer info en tickets