25 oktober: Sterrendag Dwingeloo

25 oktober: Sterrendag Dwingeloo
Een informatieve dag voor jong en oud over (radio)astronomie met rondleidingen, lezingen en planetariumvoorstellingen, zowel bij Planetron Cinedome als op het CAMRAS-terrein, waar de beroemde radiotelescoop van Dwingeloo staat. Tevens wordt door ASTRON in de expositieruimte van Planetron Cinedome informatie gegeven over 's werelds grootste telescoop: LOFAR en laat het instituut JIVE zien hoe je een telescoop zo groot als Europa kunt maken!

In het ruimtetheater van Planetron Cinedome is een speciale voorstelling over de sterren, planeten en sterrenbeelden die 25 oktober te zien zijn aan de sterrenhemel. In de expositieruimte van het Planetron geeft ASTRON informatie over radioastronomie en de nieuwe LOFAR telescoop. Ook vertellen astronomen over hun ontdekkingen. Verder zijn er lezingen en kunt u de monumentale Dwingeloo Radiotelescoop bezoeken en een kijkje nemen in de controlekamer van deze telescoop.

Voor de planetariumvoorstelling en het bezoek aan de Dwingeloo Telescoop moet u op de website een toegangskaart reserveren.

Zondag 25 oktober 2009, 10:00-17:00 uur
Planetron Cinedome, Drift 11b, Dwingeloo
telefoon: 0521 59 35 35.

Let op: U dient te parkeren bij Planetron Cinedome. Vanaf Planetron Cinedome kunt u een (gratis) pendelbus nemen die u naar het CAMRAS-terrein brengt. Bij CAMRAS is geen mogelijkheid tot parkeren!

meer info en reserveren