20 oktober: Speuren naar leven in het heelal

20 oktober: Speuren naar leven in het heelal
Is er leven in het heelal of zijn wij de enigen? En als er leven elders is, hoe zou dat er dan uit kunnen zien? Prof. Henny Lamers (Universiteit Utrecht) gaat in op deze vragen in deze lezing bij Volkssterrenwacht Amsterdam.

De laatste jaren zijn op aarde levensvormen gevonden die wel heel bijzonder zijn en die aantonen dat zich zelfs onder extreme omstandigheden leven kan ontwikkelen. Als we die kennis nu eens toepassen op wat we weten van andere sterren en planeten?

Wij zenden regelmatig signalen de ruimte in en met grote radiotelescopen wordt ook driftig geluisterd of iemand in de ruimte probeert ons berichten te sturen. Paul Allen, de collega van Bill Gates, heeft zelfs een grote nieuwe radiotelescoop laten bouwen om beter te kunnen zoeken naar signalen.

Professor Lamers zal op een begrijpelijke wijze en met veel mooie foto's laten zien wat we weten over het onstaan van leven op aarde en de kans dat dit ook elders in het heelal gebeurt, en vertellen over de zoektocht naar leven in het heelal.

Dinsdag 20 oktober 2009, 20:00 uur
Volkssterrenwacht Amsterdam
Wethouder Verheij Sporthal
Polderweg 300, Amsterdam

meer info