Online cursus 'Lesgeven met sterrenkunde'

Online cursus 'Lesgeven met sterrenkunde'

Vandaag lanceert Space Awareness een online cursus over lesgeven met behulp van sterrenkunde. De cursus is ontwikkeld voor leraren van basisscholen en middelbare scholen en voor andere onderwijsprofessionals.

De leraren leren hoe ze onderwerpen over de ruimte kunnen communiceren naar kinderen en tieners, en hoe ze deze doelgroep kunnen enthousiasmeren voor wetenschap en technologie. Onderwerpen die de revue passeren zijn onder andere: onze kwetsbare planeet, ons schitterende heelal en navigatie door de eeuwen heen.

De online cursus is ontwikkeld door onderzoekers, onderwijzers en 56 leraren uit Europa die hun ervaring en expertise delen van het gebruiken van sterrenkunde-onderwerpen met hun leerlingen. De cursus is in het Engels en gratis beschikbaar. Registratie is mogelijk via de EUN Academy website. Al meer dan 900 docenten hebben zich geregistreerd.

George Miley, coördinator van Space Awareness en hoogleraar sterrenkunde aan Universiteit Leiden: “De ruimte is een aangrijpend en interessant middel om kinderen en tieners de relevantie van wetenschap en technologie met hun leven te tonen. We hopen dat de nieuwe serie MOOCs, binnen en buiten Europa, leraren zal helpen om sterrenkundige onderwerpen te introduceren in klaslokalen.”

Over Space Awareness
Space Awareness is een Europees gesubsidieerd project dat de wonderen van het universum gebruikt om jongeren in aanraking te brengen met wetenschap en technologie, en Europees en internationaal burgerschap stimuleert. Het project wordt gecoördineerd door de Universiteit Leiden.