Jongerencollege juni (Nijmegen, 1x per maand)

Jongerencollege juni (Nijmegen, 1x per maand)

Voor jongeren tussen de pakweg 10 en 20 jaar met houden van natuurkunde, wiskunde en sterrenkunde organiseert de Sterrenkundeclub Radboud een serie college's. Op zaterdag 6 juni 2020 is het laatste college.

Over Sterrenkundeclub Radboud
Sterrenkundeclub Radboud wil verdergaan dan het vak natuurkunde op de middelbare school en jongeren uitdagen verder te kijken dan de bekende formules. Via echte colleges maken de jongeren kennis met de kleinste deeltjes (zoals elektronen en quarks), met de allergrootste structuren (zoals melkwegstelsels en sterrenclusters) en met obscure zaken als donkere materie, zwarte gaten en zwaartekrachtgolven. De lezingen worden gegeven door onder andere hoogleraren, (oud)studenten, onderzoekers en wetenschappers en gaan verder dan de basiscursussen Sterrenkunde die er op veel plaatsen worden gegeven.

De colleges zijn op zaterdag van 13.30 uur tot 15.30 uur in het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit, aan de Heyendaalseweg 135 te Nijmegen. De kosten zijn €5 per keer. De leeftijd is van pakweg 10-20 jaar met uitzonderingen voor slimme 8-9-jarigen en volwassenen die de onderwerpen gewoon interessant vinden. De colleges worden op 'volwassen' niveau gegeven.

Meer informatie: sterrenkundeclubradboud.nl