Jeugdavond: Halloween (Leiden)

De Leidse Sterrewacht aan de Witte Singel. (c) V. Mullenders/Sterrewacht Leiden/Universiteit Leiden
De Leidse Sterrewacht aan de Witte Singel. (c) V. Mullenders/Sterrewacht Leiden/Universiteit Leiden

Op zaterdag 31 oktober 2020, organiseert de Werkgroep Leidse Sterrewacht (WLS) een bijzonder Avondje Sterrewacht voor de jeugd. Het programma van die avond staat helemaal in het teken van Halloween. Het onderwerp dit jaar is de planeet mars.

Het ontrafelen van de geheimen van het heelal is een kronkelpad vol spannende ontdekkingen: sterren ontploffen, zwarte gaten smelten samen, er bestaan spoken- en heksennevels en met grote telescopen zoeken we naar planeten met buitenaards leven. Sterrenwachten zijn daarom, zeker met Halloween, aantrekkelijke plaatsen voor mysterieuze personages. En speciaal de Leidse Sterrewacht want die is gebouwd op een voormalig kerkhof!

De Halloween-avond begint stipt om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur, maar iedereen is vanaf half zeven van harte welkom.

Daarna gaan we, voor wie durft, door de gangen, trappen, koepels en krochten van de Sterrewacht. Kijken natuurlijk door de telescopen van de Sterrewacht, maar we dwalen ook door de kelders en over het oude kerkhof waar we beslist nog meer geesten en andere dolers tegen zullen komen.

Kortom: Wil je meer weten over het heelal? Ben je tussen de acht en twaalf jaar oud en niet bang uitgevallen? Dan ben je, verkleed en wel, van harte welkom op de Leidse Sterrewacht. Vader, moeder, opa of oma zijn ook van harte welkom want ieder kind of groepje kinderen dient begeleid te worden door een volwassene! Hierbij geldt minimaal een volwassene per drie kinderen. Uiteraard is het leuk als ook zij in Halloween-sfeer verkleed komen.

Deelname kost 4 euro p.p. (dit is inclusief de Halloween drankjes).

Meer informatie:
https://werkgroepleidsesterrewacht.nl/activiteiten/publieksprogramma/alle-activiteiten/?event_id1=9349